Udruga Nave Dumins, modelarski institut Dubrovnik

Naziv organizacije: Udruga Nave Dumins
Sjedište i adresa organizacije: Pere Rudenjaka 8A, 20000 Dubrovnik
Telefon: 020 416787, mob: 091 5401621
E-mail: mladenmitic@net.hr
Ime i prezime predsjednika: Mladen Mitić
Ime i prezime tajnika: Olivera Stanić
Godina osnutka: 2014.
Datum upisa u registar: 17.3.2014.
Registarski broj: 08001622
Registrirana kod: Ured za opću upravu Dubrovačko-neretvanske županije
Zemljopisno područje djelovanja udruge: Dubrovačko-neretvanska županija
Broj članova udruge: 12

Udruga Nave Dumins okuplja brodomodelare iz Dubrovačko-neretvanske županije, i majstora i početnika, s nastojanjem da se njihovo znanje prenese na najmlađe. Osnovni ciljevi osnivanja udruge su: razvitak i promidžba tehničke kulture, poglavito brodomodelarstva, izučavanje povijesne drvene brodogradnje, pomorskih vještina i brodograđevnih zanata, unaprjeđenje stručnog rada, promidžba istraživanja stare dubrovačke, pelješke i korčulanske brodogradnje, poticanje i unaprjeđivanje aktivnosti svojih članova kako bi zadovoljili svoje osobne, zajedničke i javne potrebe u brodomodelarstvu, rad s mladim modelarima, suradnja s drugim društvima i klubovima, organiziranje i sudjelovanje na izložbama te organiziranje seminara za brodomodelarstvo i sudačko osposobljavanje.

Društvo brodomodelara Nave Dumins djeluje od 2014. godine. Rad udruge je javan i temeljen na demokratskim načelima. O svim bitnim događajima vezanima za udrugu informiraju se sredstva javnog priopćavanja. Usko surađuje s Pomorskim muzejom u Dubrovniku.

Društvo je u više navrata uspješno organiziralo samostalne izložbe radova svojih članova. Karakteristika ovih izložba je da su bile odlično posjećene s dobrim kritikama kako posjetitelja, tako i medija.

Članovi udruge od 1997. godine redovno sudjeluju na državnim i međunarodnim natjecanjima brodomaketara kao što su europske i svjetske izložbe: Gdanjsk, Barcelona, Mons, Cheateaulin, Vancouver, Lisabon, Dubrovnik, Jablonec, Temišvar i Rijeka gdje također bivaju nagrađeni.