Online predavanje „3D tehnologija u praksi“

Poslovanje, edukacija, zdravstvo i industrija samo su neki od aspekata gdje se 3D tehnologija može koristiti, a njezina dalekosežnost uporabe zapravo ne poznaje granice. Online predavanje „3D tehnologija u praksi“ koje će se održati 13. travnja s početkom u 16:00 sati okupit će predavače koji će predstaviti pogodnosti korištenja 3D tehnologije u njihovom poslovanju.

U prvom dijelu predavanja Dario Zorić, direktor riječke razvojne agencije Porin upoznat će prisutne s konceptom industrijskih 3D printera. Prisutni će saznati kakvi materijali se koriste pri oblikovanju predmeta te koje su karakteristike 3D printera koji se nalaze unutar tehnološko-edukacijskog i poduzetničkog inkubatora „Proizvodni park Torpedo“. Time će predstaviti jedno postrojenje s elementima napredne 3D tehnologije te ispričati kako, pored proizvodnog procesa, obučavaju zainteresirane za 3D modeliranje i tisak.

Drugi dio predavanja vodit će djelatnici Hrvatskog saveza brodomaketara Tonko Bošković i Karolina Badurina. Njihovo predavanje dočarat će prisutnima kako se izgrađuju makete koje savez koristi u edukacijske svrhe. Prisutnima će objasniti koji je proces uvođenja polaznika radionica 3D modeliranja u program, te kako se u edukacijske svrhe koriste neki od programa za 3D modeliranje kao što su Fusion 360 i SketchUP. Na primjeru izrade rapske lađe, pasare i lučkog tegljača „Uragan“ objasnit će što je potrebno da bi izradili model makete broda.

Treće i posljednje predavanje predstavit će poduhvat asistenta na Fakultetu elektronike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, Denisa Vajka. Na primjeru ručno izrađenog 3D printera, koji je predstavljen u sklopu Mini maker fairea u Osijeku, objasnit će kako je od održavanja laboratorijskih vježbi na procesu inteligentnih automobila, krenuo u slobodno vrijeme raditi na 3D printanju i elektronici. Pojasnit će koji su materijali potrebni za izradu 3D printera, te može li ručno izrađeni printer biti kompatibilan s onim koji se prodaje u trgovini.

Svi zainteresirani za predavanje mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnice.
Dan prije održavanja online predavanja e-mailom će vam biti dostavljen link za predavanje.

 

Dokumenti