Prvi dan Male škole brodogradnje u Rijeci!

Danas je započeo kamp brodogradnje u Rijeci, te je Rijeka zaživila uz entuzijazam mladih brodomaketara! Predavanja o povijesti brodogradnje pratili su praktični trenuci izrade maketa brodova.
 
U kampu sudjeluju učenici viših razreda osnovnih škola iz Cresa i Prezida u pratnji svojih učiteljica koje u svojstvu mentora provode ovaj projekt u svojim školama još od početka školske godine.
Projekt se provodi u suradnji s projektnim partnerom CTK Rijeka koji su nam na raspolaganje stavili svoj predivan prostor na Školjiću u Rijeci, kao i svoje divne mentore koji će svoje timove kroz 5 dana usmjeravati u kreativnoj izradi maketa brodova s namjenom. Naime, za ovaj kamp brodogradnje odabrana je tema ekologije i zaštite mora, pa polaznici kampa osmišljavaju potencijalna rješenja za čišnjenje mrtvog kanala u Rijeci.
Projekt "Mala škola brodogradnje" je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku godinu 2022/2023.