Mala Škola brodogradnje, Dubrovnik 28.-29.srpnja

Hrvatski savez brodomaketara, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika te udruge Nave Dumins - modelarski institut Dubrovnik i Trabakul organizirali su i održali Malu školu brodogradnje, koja se održala 28. i 29. srpnja ove godine, na otoku Lokrum, u neposrednoj blizini Dubrovnika. 50 polaznika osnovnoškolskog uzrasta iz luke Gruž je u ranim jutarnjim satima, pod jedrima starog trabakula iz 19. stoljeća svako jutro kretalo na put prema otoku Lokrumu gdje su sudjelovali u dvodnevnom nizu aktivnosti: restauraciji broda i izradi maketa iz kitova, uz kvalitetno druženje i kupanje.

Voditelji ljetne škole bili su Igor Hajdarhodžić, istaknuti umjetnik i restaurator brodica, te Mladen Mitić, nagrađivani brodomaketar i predsjednik Hrvatskog saveza brodomaketara i udruge Nave Dumins.

Mala škola brodogradnje, sadržajno obogaćena kitovima za izradu maketa brodova koje je pripremio Hrvatski savez brodomaketara, predstavlja i svojevrsnu nagradu polaznicima škole brodomaketarstva u organizaciji Nave Duminsa, koji su je vrijedno pohađali tijekom školske godine 2017./2018.

Nave Dumins nastoji povećati broj polaznika škole brodomaketarstva, te program obogatiti dodatnim sadržajima. To će postići nastavkom škole brodomaketarstva i u sljedećoj školskoj godini, kao i suradnjom s Hrvatskim savezom brodomaketara i njezinim članicama.