Online predavanje: Od jedriličarstva do maketarstva

Modelarstvo i maketarstvo, kao vrijedne tehničke discipline, pokazuju motoričke i logičke vještine pojedinca. 31. svibnja s početkom u 15:00 sati okupit će se troje predavača koji su u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima izrađivali i koristili izrađene makete jedrilica. Time će predavanje „Od jedriličarstva do maketarstva“ prikazati prednosti izrade maketa jedrilica i kako su naši predavači proširili jedriličarsko modelarstvo u svojoj školi, ali i drugim obrazovnim i javnim mjestima.

Online predavanje „3D tehnologija u praksi“

Poslovanje, edukacija, zdravstvo i industrija samo su neki od aspekata gdje se 3D tehnologija može koristiti, a njezina dalekosežnost uporabe zapravo ne poznaje granice. Online predavanje „3D tehnologija u praksi“ koje će se održati 13. travnja s početkom u 16:00 sati okupit će predavače koji će predstaviti pogodnosti korištenja 3D tehnologije u njihovom poslovanju.

Prezentirani rezultati projekta „Edukativni kit- maketa broda Uragan“

Predstavnici Hrvatskog saveza brodomaketara predstavili su novi način izrade maketa brodova u kojima se tradicijski način izgradnje maketa povezao s modernijom tehnologijom. Izgradnja kompleksnije makete dovršena je marljivim i upornim radom učenika riječke Osnovne škole „Nikola Tesla“, koji su uz pomoć edukatora iz Hrvatskog saveza brodomaketara, Tonka Boškovića i Karoline Badurine, kroz izradu makete prezentirali svoje tehničke vještine.

INFO-TEKA - Razgovor s brodomaketarima

U sklopu projekta INFO-TEKA na YouTube kanalu Hrvatskog Saveza Brodomaketara objavljena su dva video-razgovora s iskusnim brodomaketarima Mladenom Mitićem i Richardom Peršićem. Kroz kratki razgovor možete saznati kako su se počeli baviti maketarstvom, kako se brodomaketarstvo promijenilo kroz godine te na kojim maketama su radili i trenutno rade.

Online predavanje„ Reanimacija hrvatskih brodica - koncept obnavljanja tradicijskih barki"

Vrijednosti i ostvarenja koja su pojedine barke dale za određena područja na Jadranskoj obali te kako se pristupilo njihovom “oživljavanju“ prethodnih godina prikazat će se u sklopu online predavanja „Reanimacija hrvatskih brodica – koncept ideje obnavljanja tradicijskih barki“ koje će se održati 10. prosinca s početkom u 15:30 sati.

Stranice