Počela Mala škola brodogradnje u Svetom Jurju!

U sklopu projekta "Mala škola brodogradnje" započeli smo petodnevni ciklus radionica brodomaketarstva u Svetom Jurju u suradnji s OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Senj, PŠ Vjenceslava Novaka Sveti Juraj.

Uzbudljivo jutro označilo je otvorenje naše ljetne škole u predivnom Svetom Jurju!
Glavni fokus prvog dana bila je upoznavanje s bogatom baštinom hrvatske drvene brodogradnje. Kroz zanimljiva predavanja i demonstracije, korisnici su uronili u povijest i tehniku stvaranja prekrasnih brodova koji su obilježili našu obalu.
Tijekom razgovora i interakcija, korisnici su se povezali i razmijenili svoja razmišljanja i očekivanja od ovog inspirativnog iskustva. 
S prvim danom završava i nezaboravno iskustvo upoznavanja s hrvatskom brodogradnjom, a s nestrpljenjem iščekujemo sve što nam donosi ova ljetna škola u sljedećim danima!
Radioince su održane u Svetom Jurju, rodnom mjestu Bože Babića. Božo Babić je otac hrvatske pomorske leksikografije. Objavio je mnogobrojna djela pomorske i leksikografske tematike. U Trstu 1870. objavio je prvi hrvatski tiskani pomorski rječnik "Morski riečnik hrvacko-srbski". U Kraljevici je 1875. objavio pomorski putopis Mladi mornar ili Put brodom iz Senja u Trst, Crta iz života pomorca Hrvata. Vrhunac Babićeva leksikografskog i stručnoga rada trojezični je talijansko-hrvatsko-njemački rječnik Pomorski rječnik ili nazivlje za brodarenje u moru, koji je 1901. objavio u Senju.
Projekt "Mala škola brodogradnje" je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku godinu 2022/2023.