Posjet modelarskom klubu Panon iz Pančeva

Hrvatski su se brodomaketari, na putu na Svjetsko natjecanje brodomaketara u Galati, u Rumnjskoj, 31.8. sastali s predstavnicima modelarskog kluba Panon iz Pančeva iz Republike Srbije.

U prostorima modelarskog kluba Pančevo održan je sastanak, gdje su hrvatske brodomaketare srdačno dočekali predsjednik kluba gospodin Zoran Milenović te njegovi zamjenici gospodin Djordje Latovljević te gospodin Savo Vranac.

Sastanak je protekao u ugodnoj i opuštenoj atmosferi pri čemu su razmijenjena bogata iskustva iz područja  brodomaketarstva, istraživanja i rekonstrukcije maketa i nacrta poznatih brodova, povijesti riječnog prometa i razvoju novih modelarskih alata. Članovi hrvatskog tima prisustvovali su predavanju o bogatoj izložbi maketa i eksponata iz domene riječnih brodova, teglenica i tegljača, koju su pritom i razgledali.

Vjerujemo da je ovaj službeni posjet dobar temelj za daljnji rad i nastojanja ka boljoj povezanosti suradnji iz zajedničkih interesa i stremljenju ka popularizaciji i napretku vrijedne prakse brodomaketarstva te modelarstva općenito.