Pridružite nam se na online konferenciji "Moj mali škver"

Pozivamo učitelje, profesore, pedagoge iz područja tehničke kulture, edukatore i druge stručnjake iz područja tehničke kulture, kao i sve one koji su profesionalno i osobno zainteresirani za maketarstvo i modelarstvo, organizaciju brodomaketarskih radionica te povijesnu baštinu hrvatskog pomorstva i brodogradnje da nam se pridruže na online konferenciji "Moj mali škver" što će se održati u utorak, 22. prosinca 2020, od 10:30 do 13:30 na platformi Microsoft Teams.

Na konferenciji ćemo okupljenima predstaviti edukacijski kit izrađen u sklopu projekta Moj mali škver, a koji čini šest tradicionalnih brodica i barki hrvatskog Jadrana, te način na koji ga zainteresirani edukatori mogu upotrijebiti u radu s djecom i mladima. Onima koji iskažu interes za provedbom radionica s djecom i mladima dostavit ćemo 10 edukacijskih kitova kako bi mogli provesti radionice u svojoj zajednici. 

Na konferenciji ćemo predstaviti i besplatni program Sketch-UP koji svima koji to žele može pomoći da moderniziraju nastavu s djecom i mladima uz pomoć korištenja 3D tehnologija. 

Tijekom konferencije govorit ćemo i o povijesti barki i brodica hrvatskog Jadrana, a o posebnom načinu rekonstrukcije olupine broda iz 2. stoljeća govorit će Dušanka Šamanović iz Arheološkog muzeja Zadar.

Kako biste se prijavili na konferenciju potrebno je ispuniti prijavnicu do nedjelje, 20. prosinca. Svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju na konferenciji.

Detaljan program konferencije s rasporedom, temama, predavačima možete pronaći u nastavku.

Konferenciju "Moj mali škver" organiziramo uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, a s ciljem stručnog osposobljavanja i usavršavanja budućih mentora brodomaketarstva i brodomodelarstva - provoditelja modelarsko maketarskih radionica izrade maketa brodova u osnovnim i srednjim školama.

PRIJAVNICA

Dokumenti