U Rijeku stiže 27. Državno natjecanje brodomaketara i prateća izložba „Rijeka 2022“

Od 9. do 20. listopada 2022. godine u Rijeci će boraviti vrh hrvatske brodomaketarske scene!
Po 27. put održat će se Državno natjecanje brodomaketara, kao i 14. Hrvatska ocjenska izložba maketa brodova „Rijeka 2022“ koju će svi zainteresirani moći posjetiti u Kući brodova - novootvorenom edukacijsko-izložbenom prostoru u Rijeci, na adresi Strossmayerova 13B. 
Na ovogodišnje Državno natjecanje brodomaketara, koje se održava prema NAVIGA pravilima  (međunarodna pravila prema kojima se mogu natjecati brodomaketari sa svim brodovima), stižu 22 makete koje su izrađivali brodomaketari iz cijele Hrvatske. Maketama na ovogodišnjem Državnom natjecanju brodomaketara dodjeljivat će se brončana, srebrna i zlatna odličja, te prijelazni pehar za apsolutno najbolju maketu natjecanja. Isto tako, publika će na ovom Državnom natjecanju također imati priliku ocijeniti makete i dodijeliti nagrade za one najbolje – brončano, srebrno i zlatno odličje.
Izložba maketa brodova „Rijeka 2022“  za posjetitelje će biti otvorena od 11. do 20. listopada, radnim danom od 09:00 do 19:00, a vikendom od 10:00 do 15:00 sati. Posljednjeg dana natjecanja (20. listopad) izložba će za posjetitelje biti otvorena od 09:00 do 12:00, nakon čega slijedi svečano zatvaranje i dodjela nagrade publike.
Organizatori natjecanja i izložbe su Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka, a Hrvatska zajednica tehničke kulture je suorganizator. Državno natjecanje brodomaketara financijski podupiru Hrvatska zajednica tehničke kulture, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.